Αν είσαι λάτρης του καφέ και θες να απολαμβάνεις ακόμα και τη διαδικασία παρασκευής καφέ στο σπίτι, ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τη μέθοδο pour-over brewing. Αυτή η μέθοδος εκχύλισης καφέ θεωρείται απαιτητική αλλά ταυτόχρονα απλή και φανερώνει το πάθος σου για την παρασκευή ενός εκλεπτυσμένου καφέ. Δίνει τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας, επιτρέποντας έτσι να...
Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η παρασκευή του καφέ ήταν μια τυπική και μονότονη διαδικασία. Η διαρκής αναζήτηση του ανθρώπου για νέες τεχνικές παρασκευής καφέ και νέες γευστικές απολαύσεις είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία διαφορετικών ειδών καφέ που το καθένα προσφέρει και μια ξεχωριστή εμπειρία. Ας εξερευνήσουμε λοιπόν, τα...
Υπάρχουν πάνω από 100 είδη φυτών του γένους “Coffea”, αλλά μόνο τρία καλλιεργούνται με σκοπό την εμπορική κατανάλωση καφέ. Το Coffea Arabica (Arabica), το Coffea Canephora που είναι γνωστό ως Robusta και το Coffea Liberica που είναι γνωστό ως Liberian Coffee. Η ποικιλία Liberian coffee καλλιεργείται κυρίως στη Λιβερία, τη Μαλαισία και την Ακτή...
Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που συμβάλλουν στην παρασκευή ενός καφέ υψηλών προδιαγραφών. Το γευστικό αποτέλεσμα στο φλυτζάνι μας μπορεί να επηρεάζεται από το είδος του καφέ που επιλέξαμε και τον τρόπο παρασκευής του, όπως επίσης από τις δυνατότητες του εξοπλισμού που διαθέτουμε και την ικανότητα του barista. Όμως, ένας σταθερός παράγοντας που...
καφέ. Μπορούμε να απολαύσουμε ένα ευρύ φάσμα γευστικής εμπειρίας πίνοντας το αγαπημένο μας ρόφημα από γήινους τόνους μέχρι γλυκιές, φρουτώδεις γεύσεις και από νότες λουλουδιών μέχρι αρώματα που θυμίζουν τσάι. Ποιοι είναι όμως οι παράγοντες που καθορίζουν τα χαρακτηριστικά που θα βρούμε στον καφέ μας? Δυστυχώς, δεν υπάρχει απλή απάντηση σ΄ αυτή την...